Jolanta Butkevičienė išsižadėjo žurnalistikos ?

Vytenis RADŽIŪNAS

Radz_ir_Butk_II.JPGIš TV3 žinių tarnybos vadovo pareigų atleista Jolanta Butkevičienė, nesėkmingai ieškojusi prieglobsčio „Lietuvos ryto televizijoje” ir LTV, nuo šios savaitės tapo žiniasklaidos įmonių grupių „Baltic Media Alliance Lietuva” (BMA) pirmininke. „TV diena” primena, kad TV3 J.Butkevičienę atleido iš Žinių tarnybos vadovo pareigų pareiškusi, kad ji viršijo savo įgaliojimus ir šiurkščiai pažeidė darbo drausmę. Mat žurnalistė televizijos vardu pasirašė kreipimąsi į šalies vadovus dėl žurnalistų teisių ribojimo Seime.

Išmesta J.Butkevičienė nė neketino lengvai pasiduoti ir ėmė bylinėtis. Vieno teismo sprendimu ji buvo grąžinta į darbą ir net su visa manta įsikūrė buvusioje darbo vietoje. Vis dėlto vėliau teismas nutarė, kad nors žurnalistė buvo nepagrįstai atleista iš darbo, tačiau sugrįžti į jį negali dėl paprastos priežasties – po struktūrinių pertvarkų TV3 jos pareigybę tiesiog panaikino.

„Šioje istorijoje padėtas taškas. Teismas pripažino, kad buvau atleista neteisėtai, ir gavau konpensaciją. Jie manęs neatsiprašė – tokio sąmoningumo Lietuvos televizijos dar nepasiekė. Tačiau, kaip sakoma, vienos durys užsidaro, atsidaro kitos. Kartais net ir plačiau…” – kalbėjo naujoji vienos didžiausių Baltijos šalyse žiniasklaidos įmonių grupių BMA pirmininkė.

Pasak jos, darbas TV3 buvo įdomus, bet tai yra praeitis ir žurnalistinis darbas nebevilioja. Esą tai, kas vyksta šiuo metu žiniasklaidoje, yra žemiau kritikos ribos. „Pasiūlymas dirbti tarptautiniame žiniasklaidos holdinge ir prisijungti prie jaunos, bet jau labai daug pasiekusios komandos leis man pritaikyti ne tik savo televizinę patirtį”, – įsitikinusi J.Butkevičienė. Ir pridūrė nė neabejojanti BMA žiniasklaidos priemonių perspektyvomis Lietuvoje ir puikiais darbo rezultatais, kuriuos esą greitai turėtų išvysti ir žiūrovai.

Į kalbas, esą Pirmasis Baltijos kanalas, kurį retransliuoja BMA, ją priviliojo rengdamasis rinkimams ir užsimojęs rengti politines diskusijas, J.Butkevičienė numoja ranka. „Spekuliacija buvo ir bus. Gyvenimas nepriklauso tik nuo rinkimų. Labai norint, viską susieti galima ir su kosmosu”, – ironizavo J.Butkevičienė. Belieka palaukti ir įsitikinti, ar šios kalbos – išties be pagrindo, mat BMA patvirtino, kad rengiasi įgyvendinti naujus televizijos projektus.

Latvijoje įsikūrusi žiniasklaidos kontroliuojančioji bendrovė „Baltic Media Alliance” yra įsigijusi teisę trijose Baltijos šalyse retransliuoti televizijos kanalus Pirmąjį Baltijos kanalą, „RTR Planeta”, „REN Baltija” ir kitus, taip pat transliuoja Pirmąjį Baltijos muzikinį kanalą.

                                     Butkev_II.JPG               

Nuotraukose: Istorinėje Prezidentūroje Kaune LŽS įkūrimo 80-mečio proga kovingąją žurnalistę Jolantą Butkevičienę sveikina Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius; Turi ką papasakoti LŽS narė J.Butkevičienė, ir padėkoti Lietuvos žurnalistų sąjungai už jos teisių  gynimą

                                                                 Alberto Švenčionio nuotraukos

 

Panašūs straipsniai