Žurnalistų buveinėje apsigyveno …švelnioji kinų „Panda“

Vidas MAČIULIS

BPanda_i___g._II.JPGe fanfarų, sveikinimo kalbų ir linkėjimų, po beveik keturis mėnesius trukusio remonto, LŽS Kauno apskrities skyriaus viešojoje įstaigoje „Ketvirtoji valdžia“ atidarytas kinų restoranas „Panda“.

Vieni iš pirmųjų lankytojų čia buvo kauniečiai žurnalistikos senjorų klubo MES nariai. Visiems labai patiko naujųjų nuomininkų naujam gyvenimui paruoštas savitas  interjeru ir eksesuarais kinų restoranas. Sunku žodžiais nupasakoti, geriau vienąkart apsilankyti, ir … norėsis čia dar ir dar kartą ateiti…

UAB „Do Way“ savininkas ir direktorius, Vilniaus universitete ekonomikos studijas pradėjęs, bet laikinai į verslą „įklimpęs“ Wei Du su žmona kauniete Diana džiaugiasi, kad V.Putvinskio g.48 name, statytame net 1850 metais, jiems pavyko įgyvendinti pirmąsias savo svajones ir sumanymus. Jeigu padavėjos ir barmenės yra lietuvaitės, tai erdvioje virtuvėje šeimininkauja iš Kinijos į „Pandą“ atvažiavę geri, darbštūs, sąžiningi kulinarai.

                              Panda_su___mon__m_II.JPG       

Labai gausus ir įvairus patiekalų meniu. Vien tik sriubų net 22 pavadinimų – pradedant saldžiarūgščiai aštria kiniškų baltųjų grybų sriuba su vištiena, ir baigiant – kinų energine sriuba (avienos, kiaulienos, vištienos kukuliai, ženšenis, kiniški baltieji grybai, porai, imbieras). Galima pasmaguriauti net 15 rūšių salotomis, pasirinkti ir norimą patiekalą iš daržovių. O vištienos, kiaulienos, antienos, jautienos, kalakutienos, žuvies ir jūros gėrybių patiekalą iš viso „Panda“ siūlo net …102 ! Kiekvieną iš jų galima užsisakyti, ir po pusvalandžio jau smaguriauti.

                               panda_pask..JPG                 

Wei Du pasakoja, kad kaunietiškoje „Pandoje“ vyrauja Vakarų Kinijoje populiarūs saldžiarūkščiai prieskoniai, kurie visi atvežami tik iš tolimosios Azijos šalies. Kaip ir kiniški grybai. Restorane galima paragauti ir traškių varlių kojelių su ypatingu kiniškų prieskoniu, paprikų gabaliukais, svogūnais ir salierais, taip pat penkių pavadinimų specialius kinų restorano patiekalus…

                           Panda_4219_II.jpg                    

 Pasak Wei Du, šiame, antrame pagal didumą ir bene gražiausiame kinų restorane Kaune, kainos yra kiek mažesnės, bet porcijos – didesnės. Paprastai vieną porciją užsisako du lankytojai ir išeina skaniai bei sočiai papietavę… Restorane galima švęsti gimtadienius, asmeninius ar kolektyvo jubiliejus, ruošiami banketai ir furšetai. Nuolatiniams klientams, kaip ir visiems LŽS nariams, maistui bus taikoma 10 proc. nuolaidos.

                      Pandos_dar_det._II.JPG

 Kauniečių žurnalistų buveinės naujieji nuomininkai sako, kad „Panda“ restoraną jie pavadino neatsitiktinai. Kinijoje tai labai brangus, retas, valstybės globojamas švelnus žvėrelis. Panda, vienintelė iš meškos giminės, neminta mėsa, nes yra žoliaėdė. Bambukas – pagrindinis ir skaniausias pandos maistas .

                                Pandos_baras.JPG

 Wei Du įkurta „Panda“ Kauno žurnalistų namuose įsikūrė ilgam, net dešimčiai metų, jeigu tik lietuviška krizė ir kaunietiškas taupumas nepakenktų jauno kino ir jo lietuvės žmonos verslui. „Bus gerai,-sako jie.- Kauno senamiestyje jau treji metai gerai gyvena dar viena mūsų „Panda“ !“

                                     Pandos_grazi_II.JPG

 Nuotraukose: Kauno žurnalistų namuose (V.Putvinskio g. 48) atidarytas kino Wei Du ir jo žmonos lietuvaitės Dianos restoranas „Panda“.

                     Vladimiro Bersniovo ir Ričardo Šaknio nuotr.

 

 

 

Panašūs straipsniai