“Kauno diena" – vienas miesto prie Nemuno ir Neries simbolių !

Laisvės alėja į darbą skubantys praeiviai, jaunavedžių pulkai prie Baltąja gulbe vadinamos Rotušės, Ąžuolynas, Sporto halė ir joje žaidžiantis „Žalgiris”, ryto kava ir laiškininko ką tik atnešta „Kauno diena”. Šie vaizdai asocijuojasi tik su vieninteliu žodžiu –Kaunas.

Laiko išbandymus atlaikęs vienintelis Kaune leidžiamas dienraštis. Svarbiausia redakcijos kryptis išlieka ta pati – tradicijų puoselėjimas. „Kauno diena” visuomet buvo kovotoja. Šis leidinys visada buvo miesto ir Lietuvos valdžios darbą kritiška akimi stebintis laikraštis. O dabar dar jo pareigą – visokeriopai ginti ir remti visos šalies piliečių pastangas kuriant pilietinę visuomenę.

„Kauno diena” visada garsėjo savo ištikimais skaitytojais, kurie yra tarsi neetatiniai dienraščio korespondentai. Mes didžiuojamės, kad kiekvienas redakcijos rytas prasideda dešimtimis mūsų skaitytojų skambučių, pranešančių apie pastebėtus įvykius, pasakojančių apie savo, draugų ar kaimynų problemas.

Manydami, kad reikalai pajudės greičiau, kauniečiai kartais į redakciją kreipiasi anksčiau, nei į išties jais turinčius rūpintis savivaldybės valdininkus, policijos pareigūnus ar daugiabučių administratorius. Tai liudija begalinį kauniečių pasitikėjimą „Kauno diena”, nemažėjantį jau 60 metų.

1950 m. vietoj „Tarybų Lietuvos” pradėta leisti „Kauno tiesa” bėgant metams keitėsi. Kaip ir visa Lietuva, ji po truputį laisvėjo, jos rašiniai darėsi vis drąsesni, vis dažniau nepaisantys okupantų prievarta įpirštos ideologijos. Atgimimo metais dienraštis peržengė Kauno ribas – žurnalistų rašiniai perteikė visos Lietuvos laisvės siekį, laikraščio puslapiai tapo tribūna visiems Atgimimo šaukliams, todėl ir skaitytojų geografija itin išsiplėtė.

1992-aisiais skaitytojų valia „Kauno diena” pervardytas dienraštis jau buvo tapęs fenomenu ir juo yra ligi šiol. „Kauno diena” yra vienintelis ne sostinėje leidžiamas dienraštis, kasmet patenkantis į labiausiai skaitomų Lietuvos dienraščių penketuką.

Tačiau „Kauno diena” – visų pirma Kauno įvykiai ir kauniečių problemos. Jiems skyrė, skiria ir skirs didžiausią dėmesį. Be kasdienių įvykių fiksavimo, „Kauno dienoje” kasdien numatyta vietos faktų, tendencijų priežasčių analizei. Šie rašiniai patenka į „Kauno dienos” teminius priedus. Mūsų skaitytojai labiausiai mėgsta priedus „Sveikata”, „Aukštyn žemyn” ir „Pasaulis”.

Taip pat neįsivaizduojama „Kauno diena” be šeštadieninio žurnalo „TV diena” su visos savaitės TV programa, laidų anonsais ir nuolatine rubrika apie kino naujienas „Kino fotelis” bei kitų dienraščio priedų „Namai”, „Ratai”, „Turtas”, „Pramogų alėja”, „Sportas” skaitytojas – jaunas, veiklus, smalsus kaunietis, savo miesto patriotas.

Didžiausia naujiena – tik „Kauno dienos” prenumeratoriams skirtas laisvalaikio skaitinių priedas „Kaimynai”. Kas ketvirtį ketinamo leisti priedo pirmasis numeris sulaukė ypatingo skaitytojų dėmesio. Redakcijos paštas mirgėjo nuo padėkų: „Labai ačiū už naują „Kauno dienos” priedą” (V.Kamarauskienė), „Labai apsidžiaugiau gavęs šį priedą, jame radau daug gerų patarimų sodininkams. Tas pavadinimas „Kaimynai” labai gražus ir atitinkantis bendravimą” (Juozas Naginionis), „Naujas priedas „Kaimynai” labai nudžiugino. O labiausiai patiko jame išvardytos vietos, kur Kaune geriausia meškerioti, ir pasiūlymai, kaip surengti vienos dienos ekskursiją į pakaunę” (Kęstutis Čaikauskas). ”Kauno diena” kviečia ir 2011-aisiais būti su dienraščiu. Tradicijos nesikeičia! Laikraščio prenumerata – tęsiaisi!

Nuotraukoje: „Kauno dienos” vyr. redaktorė Žilvinė Petrauskaitė (antra iš kairės) ir redakcijos žurnalistės Spaudos baliuje

                                                                                                         Alberto Švenčionio nuotrauka

Panašūs straipsniai