Danguolės Bunikienės TV laida, skirta Motinos dienai

Rasa Kaunaitė

Danguole_Bunikiene2.jpgTradicinę laidą, skirtą Motinos dienai, „Vilties kūdikis” – parengė Lietuvos žurnalistų sąjungos narė, „Gintarinio parkerio” laureatė, LŽS narė Danguolė Bunikienė. Laida Baltijos televizijos eteryje buvo parodyta gegužės pirmąjį sekmadienį. Laimė ir sveikata. Tai patys gražiausai žodžiai, tai – ko žmogui gyvenime labiausiai reikia. Ar dažnai susimąstome, kaip sugauti tą laimės paukštę? Ar kiekviena Mama, gali pasakyti, kad ji laiminga?

Šeimose, kuriose lankėsi D.Bunikienės kūrybinė grupė, žodis Laimė buvo ištartas net keletą kartų. Specialiai šeimų nesirinko, tik norėjosi pabuvoti tenai, kur auga keli vaikai, o jų mamos dirba. Tose šeimose pastebėtas stiprus dvasinis ryšys tarp vaikų ir mamos. Žiūrovai išvys vilniečių Linos ir Sauliaus Česaičių šeimą, kurios du vaikai mokosi M.K. Čiurlionio menų mokykloje, siekia tapti profesionaliais baleto artistais. O penkerių Pijus lanko privačias grojimo smuiku pamokas, skambina pianinu, skaito knygeles, ir nori eiti į mokyklą. Trys vaikai linksta į meną, muziką, nors tėveliai nėra menininkai. Kodėl? Nuo ko priklauso vaiko smalsumas, domėjimasis menu. Ar gali būti vienoje šeimoje net trys talentai? O gal tėvų laiku pastebėtas potraukis menui, skatina vaikus dvasiškai tobulėti? Apie ką svajoja į baleto karjeros aukštumas įkopusi šešiolikmetė Neringa Česaitytė?

Antroje laidos dalyje nuoširdus pokalbis su trynukų mama Sandra, gyvenančia Kauno rajone. Prieš šešerius metus Sandros ir Valdo Žemaičių trynukai buvo pirmieji Ringauduose. Kaip sekasi jaunai mamai derinti namų rūpesčius ir dirbą valstybinėje įstaigoje tarnautoja? Ar užtenka laiko ne tik šeimai gaminti valgyti, bet ir moteriškoms silpnybėms – grožio procedūroms, poilsiui? Sandra laidoje atviraus, apie valstybės pagalbą daugiavaikei mamai. Juk prieš šešerius metus, pagal tuometinius įstatymus, gimus vaikui pašalpa buvo mokama tik už vieną vaiką, o auginti reikėjo tris. Moteris išnaudojo vaiko auginimo atostogas ir namuose su mažyliais šeimininkavo trejus metus.

Dar viena herojė, televizijos žiūrovams gerai pažįstama laidos „Mamyčių klubas” vedėja Eglė Skrolytė – Liesienė. Kaip ji sugeba derinti sūnaus Rojaus, kuriam tik 4 mėnesiai, auginimą ir TV laidos rengimą. Liesių šeimoje dar auga jų pirmagimė -2,5 metukų dukrytė Meilė. „Dėmesį dalinu lygiomis dalimis – dviems vaikams ir vyrui”, – juokaus laidoje Eglė Liesienė.

Su laidos dalyvėmis diskutuojama ir labai subtilia tema: kamieninių ląstelių, paimtų iš kūdikio virkštelės kraujo, saugojimą. Kodėl vis daugiau moterų ryžtasi tai daryti? Taip pat pateikiamos mokslininkių, dirbančių kamieninių ląstelių srityje, mintys.

Nuotraukoje:Laidos „Vilties kūdikis” autorė ir vedėja, praėjusių metų „Gintarinio parkerio” laureatė, LŽS narė Danguolė Bunikienė

Panašūs straipsniai